magyarorszagjobbanteljesít

magyarorszagjobbanteljesít

Kedves Fityesz

2014. december 08. - Dog Gustaff

Mi szimplán jobban teljesítünk

 

Kedves Fityesz,

 Mint egy hazájáért aggódó magyar állampolgár, szeretném megosztani kételyeim a fideszizmussal kapcsolatban. Először is, hadd szögezzem le, hogy szerintetek valószínűleg hazaáruló vagyok. Történt ugyanis, hogy úgy döntöttem, tanulmányaimat nem Magyarországon folytatom le, így jelenleg Dániában tanulok. Természetesen vissza fogok térni az országba, de ez titeket nem érdekel.

 Nos, kezdjük ott, hogy Kocsis Máté ötlete mennyire brilliáns. A döntéshozók és újságírók drogtesztje még rendben is lenne, ha nem ti választanátok majd ki, hogy kit tesztelnek. Ez a csoport valószínűleg kimerül majd az ellenzéki politikusokban és a Fidesz ellen hangjukat felemelő újságírókban, ami persze nem fair, de ez sosem volt az erősségetek. A 12-18 éves gyerekek drogtesztje már viszont erős túlzás. Komolyan, nektek van ötletetek mit csinálnak a 12 éves gyerekek? Hadd segítsek. Ehhez az internet nyújtotta csodás képkereső lehetőségeket használtam. Nos lássuk, mit talál a Google a '12 éves gyerek' keresésre. 

 Ezeket találtam. Szerintem egyikük sem tűnik közveszélyes droghasználónak, de ti vagytok a szakértők, ti tudjátok. Ha ezek a vad gyerekek drogoznak, ti majd jól rájöttök és megakadályozzátok ezt. 

 Ha már gyerekek. Elmondhatatlanul örülök, hogy így aggódtok a gyerekekért, ők Magyarország jövője, minden pénzt megérnek. Ugyanakkor, azt érdekesnek tartom, hogy a gyermekek éhezése ugyanakkor nem égető probléma. Becslések szerint 30-40000 gyermek éhezik ma az országban, és habár van 5 milliárd várba költözésre, a Hungaroringnek jár 9,5 milliárd és stadionépítésre ki tudja mennyi. Most komolyan ez a fontos Misi? A te gyerekeid nem éheznek, ahogy Viktoré és Mészáros Lőrincéi sem, de azért vannak mások is az országban. El sem hiszem, hogy vannak, akik lelkiismeret furdalás nélkül képesek végig nézni azt, hogy gyerekek éheznek. De a drogteszt az tényleg hatalmas ötlet, ha éhen hal, ha nem, nem fog drogozni. Persze amelyik gyerek éhezik, annak valószínű tudatmódosító szerekre sincs szüksége, de a fene se tudja, biztosra kell menni! 

 A második zseniális lépés, a közmunka-program támogatása a szociális juttatások helyett. A közmunkás 8 órés minimálbér nettó 50.632 forint. Ebből éljetek meg ti, de komolyan! Ti tényleg elhiszitek, hogy 50.000 forintból bármiféle életet lehet folytatni? Megnéztétek mennyibe kerül a kenyér? Az Auchan a legolcsóbb kenyerét 139 forintért kínálja kilónként, ami megfizethető, de valószínűleg a lehető legegészségtelenebb fehér kenyér, helyenként patkánnyal csomagolva. Persze az álláskeresési járadékkal sem járunk sokkal jobban, ugyanis azt csak 90 napig folyósítják és azt sem éppen bőkezűen. Van fogalmatok róla, hogy hányan találnak állást 3 hónap alatt? Segítek, nem sokan. Tudjátok, sokaknál ez nem úgy megy, hogy felhívják a Viktort, a Varga Misit, Vida Ildikót vagy akármilyen egyéb Fidesz-közeli embert és másnap munkába állnak. Elég nevetségesnek tartom, hogy a magyar ember nem tudja élvezni az életét. Gondolom nem gyakran jártok a pórnép közt, de hadd mondjam el, hogy sokak egy kóláért nem tudnak bemenni egy CBA-ba, mert nincs rá pénzük. Tudom, most azzal jönnétek, hogy aki nem engedheti meg magának az ne vegyen kólát és azt is értem, hogy ti ezt komolyan is gondoljátok. A magyar embernek nincs joga kólát venni, elmenni moziba, nyaralni vagy venni egy új Suzukit a rég lepusztult, bejáratott Lada 1200 helyett. 

 Erről jut eszembe, a családot minden percben kihangsúlyozzátok. Nos, a család valóban egy nagyon szép dolog. Megint másik kérdés, hogy a fiatalok nem nagyon tudják úgy megoldani a párszerzést, mint ti, hogy egyszer csak vesztek két jegyet a Kanári-szigetekre egy meghitt 5 csillagos szállodába. Nem tudok tudja-e a kedves Fityesz, hogy egy idő után az ingyenes programok, mint a séta a Margit-szigeten vagy a közös lég-szájharmónikázás a Duna-parton kicsit unalmas lesz. Az átlag magyar ember is szeretné időnként elvinni egy szép kis étterembe a párját. Ez akkora kérés? Szeretném összefoglalni a Fidesz által felállított családmodellt. Egy férfi és nő, akik egy lepukkant, dohos kocsmában találkoztak, túlestek pár ingyenes randevún, majd gyorsan összeházasodtak és kipumpáltak 2-3 gyereket, hogy aztán idejük se legyen élni, csak hogy megkaphassák a családi adókedvezményt. Három gyermek esetén az átlag magyar keresők 17-34.000 forintot takarítottak meg 2014-ben. Kedves Fityesz, híreim vannak, ebből egy gyereket sem lehet eltartani. Tudjátok egy gyereknek szüksége van a következő dolgokra: lakás (lehetőleg fűtött, árammal és vízzel), ruha, iskolaszerek, étel, zsebpénz és drogteszt(a lista a teljesség igénye nélkül készült). Na most nevezzetek logikátlannak, de ez három gyermek esetében háromszor értendő. A családi pótlék óvodalátogatáshoz kötése egy újabb fantasztikus ötlet. Nem tudom, hogy eszetekbe jutott-e, de az óvodába járáshoz pénz is kell! Persze nektek ezek a minimális összegek nem tűnnek fel. 

 Na de sebaj, ugorjunk megint egyet. Észrevettétek, hogy a gyermekek igényei hogy megnőttek így karácsony környékén? Én 10 éves koromban egy Lego X-szárnyút kaptam édesanyámtól, de Lázár János 10 éves fia már 70-80 milliós házat. Azért WOW! Ezt biztos nem családi pótlékból finanszírozta.

 Paks. Felveszünk rá 10-12 milliárd Eurót. Amikor az egész fejlett világ azon van, hogy visszaszorítsa az atom-energiát, mi építünk két új blokkot, teljesen feleslegesen. Éljen. Ezen felül, mindent le akartok titkosítani ami ehhez kapcsolódik, hogy senki ne tudja meg miben mesterkedtek. Ez persze nem azt jelenti, hogy van titkolni valótok Pakssal kapcsolatban. Oh, várjunk, de ez pontosan azt jelenti, hogy van titkolnivalótok.

 Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy az összes átláthatósági törvény meghiúsítása ilyen-olyan módon szintén azt sejteti, hogy nem akarjátok, hogy a nyilvánosságra kerülnek a dolgaitok. És még arra hivatkoztok, hogy nem tenne jót a közbizalomnak, ha a pénzügyi adataitok és a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatok nyilvánosak lennének. Tényleg? Ezt egyébként ti elhiszitek, vagy csak nem tudtatok jobbat kitalálni? Mert szerintem éppen az erősítené a közbizalmat ha pontosan tudnák az adófizetők, hogy mire megy el a pénzünk. Mondjuk biztos én vagyok a hülye. És persze azt is biztossá tenné, hogy nem gazdagíthatnátok meg magatokat és oligarcháitokat komoly társadalmi visszhang nélkül. De persze nem sűrűn zavartatnátok magatokat emiatt, Flier János, Orbán Viktor felesége földjeinek kezelője kapott egy állattartó telepet EU-s pénzből és Mészáros úr is terjeszkedett az utóbbi években, sertéstelep bővítéssel és pékség nyitással. Nem csoda, hogy június óta csak úgy megjelent 300 millió forint a számláján. Így persze erősen kérdéses, hogy mit is érünk az EU-tagsággal? Addig, amíg a pénz nem azokhoz jut el akik megérdemlik, addig nem sokat. Hisz egy millió Euró egy sertéstelepre ment el egy Viktor-párti oligarchához, míg 160 millió forint ment el egy kémia tanterem felújítására, amit még Lázárnak is el kellett ismernie, hogy gyanús. Vagy nagyon király kémia tanterme van valakinek. Amikor viszont egy kis ember próbál meg EU-s támogatáshoz jutni, elképesztő bürokratikus akadályokba ütközik, például "idő közben a leadási határidő két héttel korábbra módosult", "nem küldte el a lábméretét", "hiányzik az egyik formanyomtatvány amit utólag adtunk hozzá a szükséges dokumentumok listájához". Ismerős?

 Nem mondom, hogy az Európai Unió tökéletes lenne, mert közel sem az. Megértem, hogy a nyugati országok szeretnék leszorítani az EU-n belüli bevándorlást, hogy nem szeretnének segélyeket folyósítani bevándorolt munkásoknak (amire egy bírósági döntés miatt ma már lehetőségük van) és hogy minden tagállamnak hasznára válna ha az állam támogathatná a hazai termékeket és a hazai vállalatokat. Ezeket a reformokat az EU-n belül kell meghozni, nem az a megoldás, hogy kilépünk belőle, hiszen akkor, véleményem szerint, soha nem látott gazdasági zuhanásba kezdenénk. A legtöbb külföldi cég rövid úton elhagyná az országot és tovább állna egy másik EU tagállamba, hisz akkor nem kell vámokat fizetniük újonnan. És megértem sok magyar ellenségességét a külföldi cégekkel szemben. Ugyan akkor, fontos megjegyezni, hogy átlagosan a külföldi tulajdonú cégek többet fizetnek munkásaiknak és gyorsabban emelik béreiket. Ez statisztika. Tény, hogy így sem fizetnek sokat, de azért a több az több. Persze a Fidesz kihozná ebből, hogy hazaáruló vagyok és a több az kevesebb. Igen, a külföldi cégek többnyire kiviszik a profitot az országból, de kifizetik a munkásaikat és kifizetnék az adóikat is, ha nem lenne meggyőzhető a NAV ellenőr, hogy 5 millióért csak az előre neki odakészített dokumentumokat nézze meg, illetve ha nem hosszú évekig tartó adómentességgel csábítanánk őket ide. Megint másik kérdés, hogy Magyarország gazdaságának jelentős része még mindig a gyártásra és egyéb fizikai munkákra épül. Az ilyen irányban szakosodott cégek (legyen most a példa egy WC-papírguriga előállító üzem) nem fog 200.000 forintokat fizetni egy munkásnak, hiszen neki ez nem érné meg, az érték amit előállít nem elég nagy. Ezt orvosolhatná egy jó oktatási rendszer, ami a magyar fiatalokat felruházza a szükséges tudással és egy olyan kormány-program amit a fiatalokat segíti és ösztönzi saját vállalkozások indítására. Nem hangzik olyan nehéznek, igaz? Jelenleg a kormány a vállalkozás-indítást elképesztő bürokratikus útvesztővel támogatja majd annak a fenntartását szintúgy, kiegészítve egy követhetetlen és igazságtalan adórendszerrel. Nevelőapám egyéni vállalkozó, múltkor megnéztem az adóbevallását és még jó, hogy a hajszáladónak nincs helye benne. 

 Az oktatás. Csökkenő egyetemi és gimnáziumi férőhelyek, hogy igazán az egy millió szakmunkás országa lehessünk! Már csodálkoztam 2010-ben is, hogy az állítólagos 400.000 munkanélkülire mért kell egy millió új munkahely, de már látom, hogy azért, hogy a közmunkaprogrammal jól járjon minden Fidesz oligarcha, hogy kényére-kedvére dolgoztathassa őket (teljes munkaidejű alkalmazottak helyett) és hogy a kis falukban könnyen lehessen befolyásolni a választásokat azzal, hogy ha nem rám szavazol, nem lesz közmunka! Szép megoldás fiúk! Az oktatásra visszatérve, a legnagyobb gond szerintem azzal van, hogy még mindig makacsul ragaszkodunk a kommunista időkben jól bevált oktatási módszerekhez. Az egész környezet túl behatárolt, szabályozott és nem enged a gyerekeknek semmiféle mozgásteret. Még egyetemen is hasonló problémákba ütközünk. Volt szerencsém magyar egyetemre is járni és össze sem hasonlítható a különbség a magyar és a dán közt. Nem a professzorok tudásában, hanem előadásmódjában és hozzáállásában van a különbség. Míg Magyarországon többször küldött el oktató azzal, hogy neki most rám márpedig nincsen ideje vagy én oldjak meg magam valamit amit nem tudok, addig Dániában a tanárok segítenek, az az érdekük, hogy minél többen megtanulják az aktuális anyagot, gyakorlatiasabban oktatnak, nem a magolás, hanem a tudás van a fókuszban és az egész atmoszféra sokkal kellemesebb. Persze most mondhatja a Balogh Zoltán, hogy hát nekünk nincs pénzünk olyan szintű oktatást finanszírozni, meg így meg úgy, de itt nem a pénzről van szó, hanem szimplán az oktatás folyamatáról és a hozzáállásról. Egyébként a kísérleti tankönyvek ötlete nem volt rossz, bár nem fél évvel a tanévkezdet előtt kellett volna nekiállni fiúk! Mondjuk nem kell emiatt aggódnotok, szerintem szüntessétek meg az oktatást ahogy van, akkor nem kell rá költeni és mindenki 6 éves kor után mehetne közmunkára, akkor tudnátok őket felügyelni és nem kellene a drogteszt!

 Köszönettel,
  egy aggódó állampolgár/hazaáruló (ki-ki döntse el maga)

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbanteljesitunk.blog.hu/api/trackback/id/tr896967513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása